Translate

dinsdag 10 juli 2012

The medium Gian Carlo Menotti


Biografie Gian Carlo Menotti

Van 1923 tot 1927 studeerde hij aan het Conservatorio "Giuseppe Verdi" (Milaan) van Milaan. Hij emigreerde vervolgens naar de Verenigde Staten, waar hij van 1928 tot 1933 zijn studie vervolgde, bij Rosario Scaleri, aan het toen pas geopende Curtis Institute of Music in Philadelphia (tot 1955 was hij daar tevens compositiedocent). Al gauw maakte hij kennis met een andere componist Samuel Barber, die zijn minnaar werd. In 1936 bezocht hij samen met Barber Oostenrijk en maakte naar aanleiding daarvan een satire op de Weense haute-bourgeoisie (Amelia al Ballo). In 1958 richtte hij het Festival dei Due Mondi in Spoleto op, waar hij naast zijn eigen werken, ook werken van derden regisseerde. Toen er vele jaren later een einde aan zijn relatie met Barber kwam, verhuisde hij naar Schotland, waar hij een herenhuis betrok dat ontworpen was door Robert Adam, een duidelijk teken van een succesvolle carrière.

Wat muziek betreft was Menotti een duizendpoot, naast componeren, schreef hij ook libretto's, regisseerde en leidde operahuizen.

Gian Carlo Menotti overleed op 95-jarige leeftijdThe Medium

2 bedrijven


Madame Flora is doodsbang wanneer ze een bovennatuurlijke aanwezigheid tijdens één van haar frauduleuze séances waarneemt. Menotti's eerste internationale succes, "The Medium" is een tragedie in twee aktes voor vijf zangers, een dans-mime rol en een kameropera voor dertien instrumenten en veertien spelers: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, percussie, piano (4 handen) en strijkkwintet. De muziek is morbide, dissonant en angstaanjagend en omvat melodieën zoals 'O, zwarte zwaan.


Premiere was op 8 mei 1946, New York City aan Columbia-universiteit Brander Matthew Hall.


Gia Baldi als Mrs Nolan.


Het programmaboekje en de rolbezetting van PICCOLO TRM Theatre Royal de La Monnaie of Koninklijke Muntschouwburg te Brussel.

Seizoen 1960-1961

Een aankondiging uit de tijd vermoedelijk in Telemoustique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten